Hoe kan ik stiekem webcammen?

Sta je er voor open om webcamgirl te worden, maar wil je niet, dat anderen het te weten komen? Een webcamgirl worden is niet moeilijk. Je hebt een paar dingen nodig om je voor te bereiden voor dit werk. Als webcammodel kun je veel geld verdienen, meer dan wat je met een normale baan verdient. Echter wordt wel van je verwacht, dat je bepaalde risico’s accepteert. Het grootste risico is dat je ontdekt wordt door iemand, die je kent. 

Onherkenbaar cammen

Personen kunnen je op verschillende manieren ontdekken. Een van de manieren is dat men je tijdens het cammen tegenkomt of als men een opgenomen video van je tegenkomt. Er zijn tegenwoordig veel gratis programma’s waarmee gebruikers hun bureaublad kunnen opnemen. Sommige mensen doen het om een laatste cam-moment wederom te bekijken en weer anderen gebruiken de opgenomen video’s om het door te verkopen en daarmee geld te verdienen. Nadat de video is geüpload, kan de video meestal vrij snel worden verwijderd als je een verzoek indient bij de site (als deze wordt geüpload naar een kleinere site in een ander land, wordt het moeilijk omdat de intellectuele eigendomsrechten mogelijk beperkt zijn). Je weet nooit naar welke sites je vrienden en familie gaan. Als je pech hebt, zien ze je video en heb je problemen. 

Familie of kennissen

Een ander scenario is dat je familie of kennissen eigenlijk een van de kijkers zijn op de site waarvoor je werkt. Misschien vinden ze je op een dag terwijl ze zoeken naar welk kanaal ze moeten gaan om een ​​show te zien. Als het je familie is, komt het misschien goed. Maar wat als het iemand is, die op gespannen voet met je leeft? Dat wordt mogelijk een ramp. Kun je een dergelijk risico vermijden? Het beste wat je kunt doen om een ​​dergelijk risico te vermijden, is niet als camgirl te werken.

Wat werkt goed?

Een andere mogelijkheid is om je gezicht niet te laten zien. Op die manier kan niemand erachter komen, dat jij als webcamgirl aan het werken bent. Maar dit beperkt twel je inkomsten aanzienlijk. 

Je kunt ook blokkeerfuncties gebruiken. De meeste internationale sites zoals Chaturbate hebben een blokkeerfunctie waarmee camgirls bepaalde landen en/of regio’s kunnen blokkeren. Als je bijvoorbeeld in Nederland woont, kun je alle toegangen vanuit Nederland blokkeren. Vanuit het oog van de Nederlandse  kijker, zou je kamer niet eens verschijnen. Dit werkt redelijk goed om je beroep te verbergen. Maar er zit wel een kleine maar aan deze methode. Als een buitenlandse proxy gebruikt wordt, werkt deze functie helemaal niet. Gelukkig zal dit niet vaak het geval zijn.

De conclusie is dus dat het erg lastig is om te garanderen dat het niet bekend zal worden dat je camgirl bent. Gelukkig werkt de blokkeer functie (Geo Blocking) van Chaturbate erg goed, zodat je de kans van ontdekking kunt verkleinen. Maar het blijft het internet en niets kan met 100% zekerheid worden gegarandeerd. 

https://www.chaturbate.nl/tips-en-trucs/hoe-kan-ik-in-het-geheim-webcamgirl-worden/